Visaret e Kombit

Visaret e Kombit

Pershkrimi

Materiale ne koleksionin Visaret e Kombit

Visaret e Kombit Vëllimi I

Në libër bëhet fjalë për këngë trimnije dhe kreshnikësh, pjesë të folklorit të botuar. Të zgjedhura dhe të komentuara nga Prof. Karl Gurakuqi e Prof. Filip Fishta.

Visaret e Kombit Vëllimi II

Libri përmban këngë kreshnikësh dhe legjenda, të mbledhura dhe redaktuara nga At Bernadin Palaj dhe At Donat Kurti.

Visaret e Kombit Vëllimi III

Përmban këngë dashurie, valle e vajtime.

Visaret e Kombit Vëllimi IV

Përmban përralla dhe visare të Arbëreshve të ishujve të Greqisë, si dhe këngë kreshnikësh, trimërie dhe dashurie.

Visaret e Kombit Vëllimi V

Libri përmban zakonet dhe traditat e Toskërisë.

Folklorë

Visaret e Kombit. Vëllimi VI. Libri përmban permbledhje vrojtimesh permbi zakonet edhe gjuhen e popullore të botueme në rivisten "Leka" nder 11 vjetët e para I.
Zokone e doke.

Folklorë

Visaret e Kombit. Vëllimi VII. Libri përmban permbledhje vrojtimesh permbi zakonet edhe gjuhen popullore të botueme në rivisten "Leka" nder 11 vjetët e para II.
Nder male tona.

Folklorë

Visaret e Kombit. Vëllimi VIII. Përmban permbledhje vrojtimesh permbi zakonet edhe gjuhen popullore të botueme në rivisten "Leka" nder 11 vjetët e para III.
Kangë e vajtime.

Folklorë

Visaret e Kombit. Vëllimi IX. Përmban pëmbledhje vrojtimesh permbi zakonet edhe gjuhen popullore të botueme në rivisten "Leka" nder 11 vjetët e para III.
Goja e popullit t'onë (proverba) të mbedhura nga Kolë Kamsi.

Visaret e Kombit : Lahuta e Kosovës

Visaret e Kombit. Vëllimi X. "Lahuta e Kosovës" mbledhë nga mësuesi Myrteza Roka. Libri përmban këngë djepi, këngë dasme, vajtime dhe këngë burrërie.

Visaret e Kombit : Fjalorth i ri : Fjalë të rralla të përdoruna në Veri të Shqipnis

Visaret e Kombit. Vëllimi XI. Fjalë të rralla të përdoruna në Veri të Shqipnis. Libri përmban dialekte, etimologji, formimin e fjalëve.

Fjalorth i ri : Fjalë të rralla të përdoruna në Jug të Shqipnis : Visaret e Kombit

Visaret e Kombit. Vëllimi XII. Fjalë të rralla të përdoruna në Jug të Shqipnis. Përmban dialekte, etimologji, formimi i fjalëve.

Visaret e Kombit : Doke e zakone familjare

Visaret e Kombit. Vëllimi XIII. "Doke e zakone familjare." Në libër flitet për zakonet familjare lindje, fejesa, martesa, vdekje, veshje, festime të ndryshme.

Visaret e Kombit : Fyelli i Dibrës : Lahuta e butë e Dukagjinit

Visaret e Kombit. Vëllimi XIV. "Fyelli i Dibrës" / mbledhë nga Haki Stërmilli. "Lahuta e butë e Dukagjinit", këndue prej Gjergj Pllumbit e mbedhë prej Ndoc Vasis. Libri përmban këngë që këndohen në Dibër. Poezi morali, fisnikërie, besnikërie, dashurie, burrërie dhe trimërie.

Visaret e Kombit - Vëllimi XV

Libri përmban këngë trimnije, dashurie këngë dhe valle dasmash. Gjithashtu fjalë të urta dhe shprehje popullore.