Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(15 materiale)

Në libër bëhet fjalë për këngë trimnije dhe kreshnikësh, pjesë të folklorit të botuar. Të zgjedhura dhe të komentuara nga Prof. Karl Gurakuqi e Prof. Filip Fishta.

Koleksioni

Citimi

“Visaret e Kombit Vëllimi I,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 28, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/525.

Etiketat:

 
Libri përmban këngë kreshnikësh dhe legjenda, të mbledhura dhe redaktuara nga At Bernadin Palaj dhe At Donat Kurti.

Koleksioni

Citimi

“Visaret e Kombit Vëllimi II,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 28, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/526.

Etiketat:

 
Përmban këngë dashurie, valle e vajtime.

Koleksioni

Citimi

Gurakuqi, Karl ; Fishta, Filip , “Visaret e Kombit Vëllimi III,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 28, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/527.

Etiketat:

 
Përmban përralla dhe visare të Arbëreshve të ishujve të Greqisë, si dhe këngë kreshnikësh, trimërie dhe dashurie.

Koleksioni

Citimi

“Visaret e Kombit Vëllimi IV,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 28, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/528.

Etiketat:

 
Libri përmban zakonet dhe traditat e Toskërisë.

Koleksioni

Citimi

Kotte, Nikolla, “Visaret e Kombit Vëllimi V,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 28, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/529.

Etiketat: