Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(37 materiale)

Libri trajton historinë e ilirëve: fiset ilire, karakterin, zakonet, besimin dhe gjuhën ilire. Është botim i Ministrisë së Arsimit për njohuri të përgjithshme. Libri është përkthyer nga Karl Gurakuqi. Ka gjithsej 74 faqe.
Citimi

Patsch, Karl, “Ilirët : ble 1,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 19, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/332.

 
Studime Albanologjike. Libri II ( Heft II ).
I. Artikuj apo shkrime për gramatikën e dialektit të toskërishtes.
II. Shembuj të gjuhës shqipe.
Libri trajton:
- Poezi popullore toske.
- Poezi gege.
- Fjale të urta dhe shprehje…
Citimi

Hann, Johan Georg (von), “Albanesische studien : Heft II : Grammatik des toskischen dialektes,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 19, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/296.

Etiketat:

 
Abetare për shkollat fillore. E aprovuar nga Ministria e Arsimit. Me ilustrime. Ka gjithsej 128 faqe. Në faqen 96 fillojnë "Këndimet", (pjesë leximesh dhe vjershash ). Në fund të librit gjenden disa tregime toskërisht të titulluara "Edhe…

Koleksioni

Citimi

Paluca, Ndue, “Abetar : për shkollat popullore shqipe,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 19, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/295.

Etiketat:

 
Vepra " Studime Albanologjike ", është e ndarë në dy libra : Heft I dhe Heft II
Në librin e parë trajtohen :
I. Vështrim gjeografik dhe etnografik.
II. Skica udhëtimesh.
III. Përshkrimi i zakoneve.
IV. A janë shqiptarët…

Koleksioni

Citimi

Hahn, Johann Georg ( von ), ( Dr. jur. ), “Albanesische Studien,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 19, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/40.

Etiketat:

 
" Abetare për shkolla fillore ", është e ndarë në katër pjesë, në tri pjesët e para përfshihen 44 "msime", ku trajtohen shkronjat e alfabetit dhe tekste të ndryshme, ndërsa në pjesën e katërt gjenden "rrëfime dhe…

Koleksioni

Citimi

T. P., “Abetare për shkolla fillore : meshkujsh e femnash,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 19, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/34.

Etiketat: