Materiali

 

Albanesische Studien

Subjekti

Gjeografi, etnografi, histori, gjuhësi

Pershkrimi

Vepra " Studime Albanologjike ", është e ndarë në dy libra : Heft I dhe Heft II
Në librin e parë trajtohen :
I. Vështrim gjeografik dhe etnografik.
II. Skica udhëtimesh.
III. Përshkrimi i zakoneve.
IV. A janë shqiptarët autoktonë?
V. Alfabeti shqip.
VI. Histori.
Libri ka 347 faqe dhe një hartë te palosur. Autori ia dedikon veprën Z.Anton Freiherrn von Prokesch-Osten (1795-1876 ).

Etiketa

Koleksioni

Data

1853

Autor

Hahn, Johann Georg ( von ), ( Dr. jur. )

Botuesi

Aus der kaiserlich-koniglichen Hof- und Staatsdruekerei, Wien.

Formati

26 cm

Gjuha

Gjermanisht

Identifikuesi

A/1-A-23

Lloji

Citimi

Hahn, Johann Georg ( von ), ( Dr. jur. ), “Albanesische Studien,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 19, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/40.

Pronari

Biblioteka Universitare Shkoder