Materiali

 

Travels in Sicily Greece and Albania. Vol. II

Subjekti

Gjeografi, histori

Pershkrimi

Udhëtime në Siçili, Greqi dhe Shqipëri. Përshkrime dhe përshtypje rreth udhëtimeve.
Tablo e jetës ekonomike, politike dhe shoqërore në Pashallekun e Janinës. Kryeqendra e Pashallekut, Janina, jeta e përditshme e banorëve të saj dhe marrëdhëniet midis shtresave të ndryshme të popullsisë së këtij qyteti. Ndarja gjeografike, etnike dhe administrative e Shqipërisë në këtë kohë. Biografi e hollësishme e Ali Pashë Tepelenës. Marrëdhëniet agrare të Shqipërisë së Jugut. Përshkrime të dasmës shqiptare dhe konsiderata për tiparet, për zakonet, për doket dhe për mënyrën e jetesës së shqiptarëve. Marrëdhëniet ndërkombëtare të Pashallëkut të Janinës.
Udhëtim me itinerar Janinë-Zicë-Libohovë-Gjirokastër-Kardhiq-Tepelenë-Berat-Këlcyrë-Përmet-Konicë dhe kthim.
Në faqen e parë gjendet një hartë e palosur e Greqisë dhe e Shqipërisë. Libri ka 393 faqe dhe disa ilustrime, është i ndarë në XV kapituj.

Etiketa

Koleksioni

Data

1820

Autor

Hughes, Smart Thos. ( Rev. )

Botuesi

J. Mawman 39, London.

Formati

28 cm

Gjuha

Anglisht

Identifikuesi

A/2-A -34

Lloji

Libër

Citimi

Hughes, Smart Thos. ( Rev. ), “Travels in Sicily Greece and Albania. Vol. II,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 21, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/42.

Pronari

Biblioteka Universitare Shkoder