Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(15 materiale)

Libri përmban këngë trimnije, dashurie këngë dhe valle dasmash. Gjithashtu fjalë të urta dhe shprehje popullore.

Koleksioni

Citimi

Sheshori, Shaban, “Visaret e Kombit - Vëllimi XV,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/539.

Etiketat:

 
Visaret e Kombit. Vëllimi XIV. "Fyelli i Dibrës" / mbledhë nga Haki Stërmilli. "Lahuta e butë e Dukagjinit", këndue prej Gjergj Pllumbit e mbedhë prej Ndoc Vasis. Libri përmban këngë që këndohen në Dibër. Poezi morali, fisnikërie,…

Koleksioni

Citimi

Stërmilli, Haki; Vasi, Ndoc, “Visaret e Kombit : Fyelli i Dibrës : Lahuta e butë e Dukagjinit,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/538.

Etiketat:

 
Visaret e Kombit. Vëllimi XIII. "Doke e zakone familjare." Në libër flitet për zakonet familjare lindje, fejesa, martesa, vdekje, veshje, festime të ndryshme.

Koleksioni

Citimi

“Visaret e Kombit : Doke e zakone familjare,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/537.

Etiketat:

 
Visaret e Kombit. Vëllimi X. "Lahuta e Kosovës" mbledhë nga mësuesi Myrteza Roka. Libri përmban këngë djepi, këngë dasme, vajtime dhe këngë burrërie.

Koleksioni

Citimi

Rroka, Myrteza, “Visaret e Kombit : Lahuta e Kosovës,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/534.

Etiketat:

 
Visaret e Kombit. Vëllimi IX. Përmban pëmbledhje vrojtimesh permbi zakonet edhe gjuhen popullore të botueme në rivisten "Leka" nder 11 vjetët e para III.
Goja e popullit t'onë (proverba) të mbedhura nga Kolë Kamsi.

Koleksioni

Citimi

“Folklorë,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/533.

Etiketat: