Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(15 materiale)

Përmban këngë dashurie, valle e vajtime.

Koleksioni

Citimi

Gurakuqi, Karl ; Fishta, Filip , “Visaret e Kombit Vëllimi III,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/527.

Etiketat:

 
Libri përmban këngë kreshnikësh dhe legjenda, të mbledhura dhe redaktuara nga At Bernadin Palaj dhe At Donat Kurti.

Koleksioni

Citimi

“Visaret e Kombit Vëllimi II,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/526.

Etiketat:

 
Në libër bëhet fjalë për këngë trimnije dhe kreshnikësh, pjesë të folklorit të botuar. Të zgjedhura dhe të komentuara nga Prof. Karl Gurakuqi e Prof. Filip Fishta.

Koleksioni

Citimi

“Visaret e Kombit Vëllimi I,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/525.

Etiketat:

 
Folklor Serbisht
Citimi

Tihomir R. Gjorgjevic, “Zur Einfuhrung in die Serbische Folklore,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/524.

Etiketat:

 
Thënije të urta dhe poezi nga popujt e ballkanit. Libri përmban edhe folklor me trajtesa nga historia mesjetare shqiptare. Përmban 50 gravura figurash historike dhe betejash.
Citimi

Kacica - Miosica, O. Andrije , “Razgovor Ugodni,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/515.

Etiketat: