Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(47 materiale)

Historia e popujve të Evropës juglindore në kohë të vjetra. Marrëdhëniet mes Epirit dhe Mbretërisë së Dy Siçilive. Kujtime.
Libri trajton " Epokën antike te pellazgëve ", ka 35 faqe, 5 faqet e fundit janë pa numra.
Libri është në…

Koleksioni

Citimi

Schiro, Giovani ( Dott. ), “Rapporti tra L' Epiro e il Regno delle due Sicilie. Memorie.,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 1, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/39.

Etiketat:

 
Udhëtim në Shqipëri. Përshkrim i gjuetisë së kafshëve të egra si dhe një udhëtim nga Selaniku & Kostandinopoja dhe sipër Danupit drejt Budapestit.
Libri ka 359 faqe dhe është i ndarë në XV kapituj. Në faqen e parë ka hartën jugore…

Koleksioni

Citimi

Best, Capt. J. J., “Excursions in Albania; comprising A Description of the Wild Boar, Deer, and Woodcock Shooting in that country; and A Journey from thence to Thessalonica & Constantinople, and Up the Danube to Pest.,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 1, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/49.

Etiketat:

 
Diskutimi i Këshilltarit të Shtetit Angelo Masci përmbledh origjinën, zakonet dhe gjëndjen aktuale të Shqiptarëve në Mbretërinë e Napolit. Nga fq. 7-14, jepet jeta e Angelo Masci. Libri ka 81 faqe, është i ndarë në V kapituj, 4 faqet e…
Citimi

Masci, Angelo, “Discorso del Consigliere di Stato Angelo Masci sull' origine, i costumi e lo stato attuale degli albanesi del regno di Napoli.,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 1, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/51.

Etiketat:

 
" Mbi shqiptarët, kërkime dhe mendime ". Libri ka XX kapituj dhe trajton çështje të ndryshme si : - Pozita gjeografike e Shqipërisë, - Origjina e shqiptarëve, - Gjuha, - Historia e kohës së vjetër, - Emigrimi i popullsisë në kohën e…

Koleksioni

Citimi

Dorsa, Vincenzo., “Su Gli Albanesi Ricerche e Pensieri ,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 1, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/33.

Etiketat:

 
Vepra " Studime Albanologjike ", është e ndarë në dy libra : Heft I dhe Heft II
Në librin e parë trajtohen :
I. Vështrim gjeografik dhe etnografik.
II. Skica udhëtimesh.
III. Përshkrimi i zakoneve.
IV. A janë shqiptarët…

Koleksioni

Citimi

Hahn, Johann Georg ( von ), ( Dr. jur. ), “Albanesische Studien,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 1, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/40.

Etiketat: