Materiali

 

Su Gli Albanesi Ricerche e Pensieri

Subjekti

Gjeografi, histori

Pershkrimi

" Mbi shqiptarët, kërkime dhe mendime ". Libri ka XX kapituj dhe trajton çështje të ndryshme si : - Pozita gjeografike e Shqipërisë, - Origjina e shqiptarëve, - Gjuha, - Historia e kohës së vjetër, - Emigrimi i popullsisë në kohën e Skënderbeut, - Lista e disa familjeve që emigruan në Siçili, e shumë çështje të tjera deri në kap. e XX me - Gjendjen aktuale të Shqipërisë si dhe të Kolonive të Kalabrisë e Siçilisë.
Autori ia dedikon veprën " Alla mia Nazione divisa e dispersa, Ma Una ". Libri ka 168 faqe.

Etiketa

Koleksioni

Data

1847

Autor

Dorsa, Vincenzo.

Botuesi

Tipografia Trani, Napoli.

Formati

18 cm

Gjuha

Italisht

Identifikuesi

A/1-R-17

Lloji

Libër

Citimi

Dorsa, Vincenzo., “Su Gli Albanesi Ricerche e Pensieri ,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 4, 2023, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/33.

Pronari

Biblioteka Universitare Shkoder