Homepage

Misioni

Arkivi digjital synon të sigurojë qasje digjitale në formë të strukturuar dhe autoritare në mënyrë që të integrojë teknologjinë e informacionit, arsimin dhe kulturën në bibliotekat bashkëkohore.
Misioni i ynë është i njëjtë me ata të bibliotekave të tjera digjitale kudo në Botë.
Synimet tona janë:

 • Qasja dhe ruajtja përmes koleksioneve virtuale e trashigimisë kulturore, sidomos të arkivave me vlerë të bibliotekave tona.
 • Krijimi i një sistemi bibliotekash digjitale në qytetin e Shkodrës, duke lënë hapësirë bashkëpunimi edhe për krijimin e rrjeteve të integruara digjitale duke respektuar gjithnjë standartet e pranuara ndërkombëtare.
 • Lidhjet e bibliotekave me rrjetet e shpejta të kërkimit.         
 • Realizimi i ciklit të plotë të krijimit, shpërndarjes, përdorimit dhe     ruajtjes së të dhënave, të informacionit dhe dijes.    

Aktivitetet e fundit


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /var/www/html/adsh/application/libraries/Zend/Validate/Hostname.php on line 549

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /var/www/html/adsh/application/libraries/Zend/Validate/Hostname.php on line 645
 • Promovohet “Gjumi mbi borë“ i shkrimtarit Ridvan Dibra

  Ditën e hënë, me datë 14 nëntor, 2016, në orën 11.00, në sallën “Walter Hoflechner“ pranë Bibliotekës Universitare, u bë promovimi i romanit “Gjumi mbi borë” i shkrimtarit Ridvan Dibra. Ky […]»

 • Kundrim i abetareve shqipe 1844-1944

  Në vazhdim të nismës “Biblioteka e dyerve të hapura”, në Bibliotekën Universitare u ekspozuan “Abetaret e gjuhës shqipe 1844 – 1944”, nga fondi i librit të rrallë. Aktiviteti u zhvillua […]»

 • “Më nxit një libër!”

  Në kuadër të Ditës Botërore të Librit, më 21 prill, në orën 11.00, u zhvillua edicioni i tretë i aktivitetit “Më nxit një libër!”. Fjalën e hapjes e mbajti drejtoresha […]»