Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(47 materiale)

Vepra " Travels in Sicily Greece and Albania ", "Udhëtim në Siçili, Greqi dhe Shqipëri", është e ndarë në dy vëllime. Vëllimi I, i ndarë në XVII kapituj, paraqet mbresa nga arbëreshët e Greqisë dhe banorët arbëreshë të qytetit të…

Koleksioni

Citimi

Hughes, Thos. Smart, “Travels in Sicily Greece and Albania : Vol. I,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 24, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/50.

Etiketat:

 
Udhëtime në Siçili, Greqi dhe Shqipëri. Përshkrime dhe përshtypje rreth udhëtimeve.
Tablo e jetës ekonomike, politike dhe shoqërore në Pashallekun e Janinës. Kryeqendra e Pashallekut, Janina, jeta e përditshme e banorëve të saj dhe…

Koleksioni

Citimi

Hughes, Smart Thos. ( Rev. ), “Travels in Sicily Greece and Albania. Vol. II,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 24, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/42.

Etiketat:

 
Udhëtim për në Janinë, në Shqipëri, përmes Siçilisë dhe Greqisë.
Vëllimi II është i ndarë në X kapituj. Në fillim të çdo kapitulli ka një përmbledhje të çështjeve që do të trajtohen. Ka 351 faqe, në faqen e parë ka…

Koleksioni

Citimi

Hughes, Thomas Smart., “Voyage a Janina en Albanie, par la Sicilie et la Grece : Tome second,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 24, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/37.

Etiketat:

 
Historia e Pashallekut të Janinës. Studim biografik i jetës së Ali Pashës. Jeta e Ali Pashës, Vezir i Janinës, i quajtur Asllan ose Luan.
Libri ka 346 faqe, në fletën e tretë gjendet portreti i Ali Pashës.

Koleksioni

Citimi

Beuchamp, Alphonse De ( Chevalier de l'ordre royal de la Legion-d'Honneur )., “Vie D' Ali Pacha.,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 24, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/48.

Etiketat:

 
" Memoria su di alcuni costumi degli antichi greci..." është përfshirë në librin " Rapporti tra l'Epiro e il Regno delle due Sicilie ".
Autori, Andrea Papadopulo-Vreto, përshkruan kujtime mbi disa zakone, doke e mënyra jetese të grekëve…

Koleksioni

Citimi

Papadopulo-Vreto, Andrea, “Memoria su di alcuni costumi degli antichi greci. Tuttora esistenti nell' Isola di Leucade, nel mare Jonio.,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 24, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/52.

Etiketat: