Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(3 materiale)

"Kuvendi i Arbënit" apo "Koncili Provintiali" u zhvillua në Mërçi të Lezhës, në vitin 1703. Mbledhja e klerit katolik shqiptar në këtë kuvend u bë me përkrahjen e Papës, me prejardhje shqiptare, Klementi XI. Qëllimi i Kuvendit të…

Koleksioni

Citimi

S.C. de Propaganda Fide, “Cuvendi i Arbenit o Concilli Provintiaalli : mbeliedhune viettit mije sctat cint e tre : ndene schiptarin Clementin XI,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/355.

Etiketat:

 
Libri trajton historinë e ilirëve: fiset ilire, karakterin, zakonet, besimin dhe gjuhën ilire. Është botim i Ministrisë së Arsimit për njohuri të përgjithshme. Libri është përkthyer nga Karl Gurakuqi. Ka gjithsej 74 faqe.
Citimi

Patsch, Karl, “Ilirët : ble 1,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/332.

 
Vepra " Studime Albanologjike ", është e ndarë në dy libra : Heft I dhe Heft II
Në librin e parë trajtohen :
I. Vështrim gjeografik dhe etnografik.
II. Skica udhëtimesh.
III. Përshkrimi i zakoneve.
IV. A janë shqiptarët…

Koleksioni

Citimi

Hahn, Johann Georg ( von ), ( Dr. jur. ), “Albanesische Studien,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/40.

Etiketat: