Materiali

 

Cuvendi i Arbenit o Concilli Provintiaalli : mbeliedhune viettit mije sctat cint e tre : ndene schiptarin Clementin XI

Subjekti

Fe, histori, gjuhësi

Pershkrimi

"Kuvendi i Arbënit" apo "Koncili Provintiali" u zhvillua në Mërçi të Lezhës, në vitin 1703. Mbledhja e klerit katolik shqiptar në këtë kuvend u bë me përkrahjen e Papës, me prejardhje shqiptare, Klementi XI. Qëllimi i Kuvendit të Arbërit ishte të shqyrtonte gjendjen shpirtërore dhe shoqërore të besimtarëve katolikë dhe ndalimin e islamizimit të vazhdueshëm të popullsisë. Në mes vendimeve të tjera qëndronte edhe kërkesa për botimin e librave në gjuhën shqipe, si dhe hapja e shkollave shqipe.
Libri është botim i dytë dhe ka 126 faqe.

Etiketa

Koleksioni

Data

1868

Autor

S.C. de Propaganda Fide

Botuesi

S. C. de Propaganda Fide

Formati

22.5cm

Gjuha

shqip

Identifikuesi

A/2-D-25

Lloji

Libër

Citimi

S.C. de Propaganda Fide, “Cuvendi i Arbenit o Concilli Provintiaalli : mbeliedhune viettit mije sctat cint e tre : ndene schiptarin Clementin XI,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/355.

Pronari

Biblioteka Universitare Shkoder