Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(24 materiale)

Abetare për shkollat fillore.
Libri përmban shkronja të vogla dhe të mëdha shtypi, diftongje, zanore të gjata e hundore si dhe pjesë këndimi e vjersha.
64 f. : me il. ; 16 cm.

Upload 14. 09. 2020
Citimi

Pano, Thoma P., “Shkêndilat e para : abetâr e shtim' i 'tî,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/948.

Etiketat:

 
Ky material, "Fare i ri Ëvetar Shqip për djelm nismëtorë" /Naum Veqilharxhi, u shkëput dhe u fotokopjua nga libri "Vepra e Naum Veqilharxhit" e autores Gjystina Shushka, për ti ardhur në ndihmë studentëve dhe përdoruesve të bibliotekës.…
Citimi

Shushka, Gjystina / Veqilharxhi, Naum, “Ëvetari i vitit 1845 dhe transkriptimi i tij "Fare i ri Ëvetar Shqip për djelm nismëtorë",” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/747.

Etiketat:

 
Ky material u shkëput dhe u fotokopjua nga libri "Vepra e Naum Veqilharxhit" e autores Gjystina Shushka, për ti ardhur në ndihmë studentëve dhe përdoruesve të bibliotekës.
[21] f. ; 20 cm.
Materiali ka pjesën e transkriptuar.
Në faqen e…
Citimi

Shushka, Gjystina / Veqilharxhi, Naum, “Ëvetari i vitit 1844 dhe transkriptimi i tij Fort i shkurtër e i përdorshim Ëvetar Shqip ,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/746.

Etiketat:

 
Kjo abetare është e ndarë në dy pjesë. Në pjesën e parë jepen shkronjat me ilustrime, ndërsa në pjesën e dytë gjenden pjesë leximesh "Këndime".
114 f., me il.

Upload 21. 10. 2019
Citimi

Paluca, Ndue, “Abetar : për shkollat popullore shqipe,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/745.

Etiketat:

 
Abetare me metodën analitike - sintetike të shkrimit e të leximit. Libri ka në faqen paralel me faqen e titullit një foto të Skënderbeut, në fund gjendet një model për përdorimin nga mësuesit.
Bot. 2
54 f., me il.

Upload 21. 10.…
Citimi

-, “Abetare per shkollë fillestare të Shqypnis : mas methudhës analytike - synthetike të shkrimit e të leximit : e dyta dorë,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/744.

Etiketat: