Materiali

 

Ëvetari i vitit 1844 dhe transkriptimi i tij
Fort i shkurtër e i përdorshim Ëvetar Shqip

Subjekti

Gjuha shqipe, abetare

Pershkrimi

Ky material u shkëput dhe u fotokopjua nga libri "Vepra e Naum Veqilharxhit" e autores Gjystina Shushka, për ti ardhur në ndihmë studentëve dhe përdoruesve të bibliotekës.
[21] f. ; 20 cm.
Materiali ka pjesën e transkriptuar.
Në faqen e titullit shkruhet "Fort i shkurtër e i përdorshim ëvetar shqip...", ndërsa në faqen e dytë gjendet një portret i Naum Veqilharxhit.
Alfabeti është i ndarë në shkronja të vogla e të mëdha, dore dhe shtypi. Poshtë çdo shkronje ka vënë përgjegjësen e alfabetit grek.

Shushka, Gjystina. Vepra e Naum Veqilharxhit / Gjystina Shushka. - Prishtinë : Rilindja, 1994.
198 f. ; 20 cm.

Upload 21. 10. 2019

Etiketa

Koleksioni

Data

1994

Autor

Shushka, Gjystina / Veqilharxhi, Naum

Botuesi

Rilindja, Prishtinë

Formati

21 cm

Gjuha

Shqip

Identifikuesi

Arkiv

Lloji

Libër

Citimi

Shushka, Gjystina / Veqilharxhi, Naum, “Ëvetari i vitit 1844 dhe transkriptimi i tij Fort i shkurtër e i përdorshim Ëvetar Shqip ,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/746.

Pronari

Biblioteka Universitare Shkoder