Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(5 materiale)

Ky tekst është i ndarë në dy pjesë: në "Kendime të para", ku mësohen shkronjat e alfabetit, dhe në "Këndime", ku shtjellohen pjese leximesh dhe vjersha.
Sipas studiuesve, ky botim është i Ndre Mjedës, mbasi është i njëjtë me botimin…
Citimi

[Mjeda, Ndre], “Këndime për shkolla të para të Shqypënisë : libri i parë,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/742.

Etiketat:

 
Ky tekst, mësimin e shkronjave të alfabetit e ka të ndarë në dy pjesë. Në faqet 33-40 gjenden pjesë leximi me tematikë atdhetare, etike e morale.
40 f.

Upload 21. 10. 2019
Citimi

-, “Abetari i vogel shqyp,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/740.

Etiketat:

 
Libri përmban të dhëna historike mbi luftëra Ballkanike, 1912-1913.
Perandorisë Osmane, 1288-1918.
Udhëtime dhe përshkrime.
Citimi

Durham, Edith, “The Struggle for Scutari,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/522.

Etiketat:

 
Trajton harta të vjetra antike të rajoneve shqiptare.
Citimi

Amalgia, Roberto (Prof.), “Le piu antiche rappresentazioni cartografiche,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/512.

Etiketat:

 
Revista e përkohëshme "Lajmtari i Zêmers Jezu Krishtit" është vazhdim i revistës "Elçija i Zemers Jezu Krishtit". Emri "Elçija" është zëvendësuar me emrin "Lajmëtari", në gjuhën shqipe. Ky ndryshim i bëhet i ditur lexuesve në…
Citimi

[Etërit Jezuitë, Shkodër], “Lajmtari i Zêmers s' Jezu Krishtit : Vit. 24, nr. 1-12 (1914),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/465.

Etiketat: