Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(4 materiale)

Kjo abetare u hartua me alfabetin e Manastirit (1908) dhe me alfabetin e Stambollit (1884). Teksti është i ndarë në pjesën e mësimit të shkronjave dhe në pjesë leximi. Përdoret metoda fonetike, si në botimet e mëparëshme.
26 f. ; 21…
Citimi

Korça, Ali, “Abetare ,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/730.

Etiketat:

 
Revistë e ndarë në dy pjesë. Pjesa e parë me përmbajtje fetare dhe pjesa e dytë me përmbajtje kulturore. Botuar nga Etërit Jezuitë me alfabetin e shkrimtarëve të vjetër të veriut.

Upload 16. 06. 2015
Citimi

[Etërit Jezuitë, Shkodër], “Elçija i Zemers J. Krishtit : Vit. 20, nr. 1-12 (1910),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/487.

Etiketat:

 
Libri, me përmbajtje morale dhe didaktike, është i ndarë në katër pjesë.
Pjesë e parë - "Shoqnija"
Pjesë e dytë - "Besimi e Atëdheu"
Pjesë e tretë - "Atdhedashtnija"
Pjesë e katërt - "Giuha"
Autori citon dhe analizon thënie nga…

Koleksioni

Citimi

Gjeçov, Shtjefën Konstandin, “Agimi i Gjytetniis,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/348.

Etiketat:

 
Libri nuk i ka faqet e plota. Fillon me alfabetin shqip dhe vazhdon me shembuj shprehjesh e tekstesh të shkurtëra deri në faqen 16. Nuk ka ilustrime.

Koleksioni

Citimi

_, “Abetare Gegënict,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/14.

Etiketat: