Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(5 materiale)

Kalendari përmban festat fetare të tre besimeve si dhe shkrime letrare, kulturore e shoqërore në gjuhën shqipe.
Përmban edhe disa elementë gjeografikë
128 f. : me il. ; 18 cm.

Upload 03. 02. 2020
Citimi

[Sakoli (pseudonim i z. Hilë Mosi)], “Kalendari i Shoqënisë "Dija" për vjetën 1910,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/834.

Etiketat:

 
Kjo abetare është e ndarë në 54 mësime, duke përfshirë mësimin e shkronjave dhe lexime me motive atdhetare e edukative. Përdoret alfabeti i Stambollit.
62 f.[2 fl.]

Upload 21. 10. 2019
Citimi

Frashëri, Sami Bej, “Abetare e gjuhes shqip,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/738.

Etiketat:

 
Në shpinën e kopertinës janë paraqitur alfabetet në gjuhën shqipe, frënge, turqisht, greqisht, bullgarisht. Është përdorur metoda alfabetike dhe silabike. Nga botuesi janë marrë si modele abetaret e Sami Frashërit e Gaspër Benusit.
16…
Citimi

-, “Abetare toskërisht,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/727.

Etiketat:

 
Kjo abetare u hartua nga autorja me dy alfabetet që vendosi Kongresi i Manastirit. Zbatohet metoda fono-silabike.
32 f. : me il. ; 22 cm.

Upload 21. 10. 2019
Citimi

Qirias, P.[arasqevi] D., “Abetare : për shkollat e para,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/724.

Etiketat:

 
Revistë e ndarë në dy pjesë. Pjesa e parë me përmbajtje fetare dhe pjesa e dytë me përmbajtje kulturore. Botuar nga Etërit Jezuitë me alfabetin e shkrimtarëve të vjetër të veriut.

Upload 16. 06. 2015
Citimi

[Etërit Jezuitë, Shkodër], “Elçija i Zemers J. Krishtit : Vit. 19, nr. 1-12 (1909),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/486.

Etiketat: