Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(24 materiale)

Ky tekst është ribotim i abetares së vitit 1933. Hartuar me metodën analitiko-sintetike.
72 f. : me il. ; 24 cm.

Upload 21. 10. 2019
Citimi

Xhuvani, Aleksandër dhe Pogoni, Pertef, “Abetar për shkollat fillore të Shqipërisë ,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/728.

Etiketat:

 
Në shpinën e kopertinës janë paraqitur alfabetet në gjuhën shqipe, frënge, turqisht, greqisht, bullgarisht. Është përdorur metoda alfabetike dhe silabike. Nga botuesi janë marrë si modele abetaret e Sami Frashërit e Gaspër Benusit.
16…
Citimi

-, “Abetare toskërisht,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/727.

Etiketat:

 
Ky tekst u hartua mbi baza pedagogjike duke përdorur dy alfabete dhe dy dialekte, alfabetin në dialektin e gegërishtes veriore dhe alfabetin e Stambollit.
27 f. ; 23 cm.
Lek Gruda është pseudonimi i shkrimtarit, politikanit, atdhetarit, Luigj…
Citimi

Gruda, Lek [Gurakuqi, Luigj], “Abétar i vogel shqyp mas abévét t' Bashkimit é t' Stambollit : mé trégimé n' t' dy dhialéktet,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/726.

Etiketat:

 
Kjo abetare u hartua nga autorja me dy alfabetet që vendosi Kongresi i Manastirit. Zbatohet metoda fono-silabike.
32 f. : me il. ; 22 cm.

Upload 21. 10. 2019
Citimi

Qirias, P.[arasqevi] D., “Abetare : për shkollat e para,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/724.

Etiketat: