Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(37 materiale)

Pubblicazioni dell' "Istituto per l' Europa Orientale" - Roma
Sezione Albanese

Giannini Amedeo : Parathënie
Bartoli Matteo : Tepricat e dialektit shqiptar në Istria.
D. Nilo Borgia : Çështja e gjuhës.
Ugolini L.M. : Zbulimet arkeologjike…

Koleksioni

Citimi

Istituto per l' Europa Orientale, “Studi albanesi : Volume I,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 14, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/360.

Etiketat:

 
Rregulla gramatikore të fjalëve dhe shprehjeve në Shqipërinë veriore, gjermanisht - shqip.

Koleksioni

Citimi

Pisko, Julius, “Kurzgefasstes Handbuch der nordalbanesischen Sprache,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 14, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/357.

Etiketat:

 
"Çështja shqiptare" e Anselmo Lorecchio është një përmbledhje e artikujve të botuar në gazeta të ndryshme italiane. Autori shkruan për çështje që lidhen me gjuhën shqipe, Kongresin gjuhësor shqiptar të drejtuar nga De Rada, historinë…

Koleksioni

Citimi

Lorecchio, Anselmo, “La questione albanese : scriti vari,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 14, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/356.

Etiketat:

 
"Kuvendi i Arbënit" apo "Koncili Provintiali" u zhvillua në Mërçi të Lezhës, në vitin 1703. Mbledhja e klerit katolik shqiptar në këtë kuvend u bë me përkrahjen e Papës, me prejardhje shqiptare, Klementi XI. Qëllimi i Kuvendit të…

Koleksioni

Citimi

S.C. de Propaganda Fide, “Cuvendi i Arbenit o Concilli Provintiaalli : mbeliedhune viettit mije sctat cint e tre : ndene schiptarin Clementin XI,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 14, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/355.

Etiketat:

 
Në libër trajtohet gramatika shqipe në formë të shkurtuar. Lënda është ndarë në tri pjesë : Gramatikë, Pjesë leximi dhe Fjalori.
Libri ka 105 faqe.

Koleksioni

Citimi

Meyer, Gustav, “Kurzgefasste albanesische grammatik mit lesestücken und glossar,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 14, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/354.

Etiketat: