Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(24 materiale)

Kjo abetare, siç shkruhet edhe në parathënie, nuk u hartua për t'i shërbyer vetëm fëmijëve, por edhe të rriturve që dëshironin të mësonin gjuhën shqipe.
Bot. 3
31 f. : me il. ; 20 cm.
Citimi

Qirias, P. D., “Abetare,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/743.

Etiketat:

 
Ky tekst është i ndarë në dy pjesë: në "Kendime të para", ku mësohen shkronjat e alfabetit, dhe në "Këndime", ku shtjellohen pjese leximesh dhe vjersha.
Sipas studiuesve, ky botim është i Ndre Mjedës, mbasi është i njëjtë me botimin…
Citimi

[Mjeda, Ndre], “Këndime për shkolla të para të Shqypënisë : libri i parë,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/742.

Etiketat:

 
Ky tekst shkollor përfshin 36 tinguj-shkronjat e alfabetit tonë. Ka një strukturë ndërtimi mbi baza didaktike dhe shquhet për përmbajtjen atdhetare e etiko-morale.
64 f., 20 cm

Upload 21. 10. 2019
Citimi

Suteriqi, Simon, “Abetareja Shqip : rrieshtuarë në gjuhë të përbashkëme,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/741.

Etiketat:

 
Ky tekst, mësimin e shkronjave të alfabetit e ka të ndarë në dy pjesë. Në faqet 33-40 gjenden pjesë leximi me tematikë atdhetare, etike e morale.
40 f.

Upload 21. 10. 2019
Citimi

-, “Abetari i vogel shqyp,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/740.

Etiketat:

 
Teksti "Abetare e re" është hartuar me një specifikë të veçantë. Krahas ushtrimeve për nxënesin, jepen edhe këshilla për mësuesin, metodën se si duhet të mësohen shkronjat dhe tingujt.
41 f. ; 20 cm.

Upload 21. 10. 2019
Citimi

D.[aiu], Sh.[efqet], “Abetare e re : për shkolla fillore t' ulta djelmsh e vajzash,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/739.

Etiketat: