Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(89 materiale)

Kjo abetare u hartua nga autorja me dy alfabetet që vendosi Kongresi i Manastirit. Zbatohet metoda fono-silabike.
32 f. : me il. ; 22 cm.

Upload 21. 10. 2019
Citimi

Qirias, P.[arasqevi] D., “Abetare : për shkollat e para,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/724.

Etiketat:

 
Ky fjalor është vepër me vlera të rëndësishme leksikografike. U hartua nga pjesëtarët e Shoqërisë "Bashkimi" dhe njihet nga sudiuesit si "Fjalori i Bashkimit".
526, 30 f. ; 19 cm.

Upload 15. 10. 2019
Citimi

Shoqëria "Bashkimi" , “Fjaluer i ri i shcypes,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/723.

Etiketat:

 
Visaret e Kombit. Vëllimi XII. Fjalë të rralla të përdoruna në Jug të Shqipnis. Përmban dialekte, etimologji, formimi i fjalëve.

Koleksioni

Citimi

Tase, Pano, “Fjalorth i ri : Fjalë të rralla të përdoruna në Jug të Shqipnis : Visaret e Kombit,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/536.

Etiketat:

 
Në krye të faqes së tit.: Botim’ i Ministris’ s’Arsimit – Nr. 1
Tekst shkollor për klasën e parë, i ndarë në dy pjesë: pjesa e parë e abetares përmban shkronjat e alfabetit dhe, pjesa e dytë përmban “Këndime”. Bot. 2
Citimi

Paluca, Ndue, “Abetar : për shkollat popullore shqipe,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/451.

Etiketat: