Materiali

 

Travels in Sicily Greece and Albania : Vol. I

Subjekti

Gjeografia, historia

Pershkrimi

Vepra " Travels in Sicily Greece and Albania ", "Udhëtim në Siçili, Greqi dhe Shqipëri", është e ndarë në dy vëllime. Vëllimi I, i ndarë në XVII kapituj, paraqet mbresa nga arbëreshët e Greqisë dhe banorët arbëreshë të qytetit të Argosit. Përshkrime me mbresa udhëtimi nga Preveza, nga Arta dhe nga Janina. Historia e Epirit të lashtë dhe e Ilirisë së Jugut. Përshtypje nga takimi me Ali Pashë Tepelenën. Vizitë në Sul dhe në Çamëri.
Libri është me ilustrime dhe ka 532 faqe.

Etiketa

Koleksioni

Data

1820

Autor

Hughes, Thos. Smart

Botuesi

J. Mawman, London

Formati

28 cm

Gjuha

Anglisht

Identifikuesi

A/2-A-34

Lloji

Libër

Citimi

Hughes, Thos. Smart, “Travels in Sicily Greece and Albania : Vol. I,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/50.

Pronari

Biblioteka Universitare Shkoder