Materiali

 

Dell' Historia Vinitiana : con la giunta de gli Epitomi di nuovo tradotti dal' Latino...

Subjekti

Histori, gjeografi, etnografi

Pershkrimi

Historia veneciane, me një shtesë të disa përmbledhjeve të përkthyera rishtas nga latinishtja. Tridhjetë e tre libra me periudhat e historisë së Venedikut që nga themelimi i tij. Përshkrime të disa qyteteve të Shqipërisë si Durrësi, Shkodra, Lezha, Kruja, Ulqini dhe Vlora si dhe luftërat e zhvilluara gjatë kësaj periudhe.
Kopje e vetme në Shqipëri në gjuhën italiane.

Etiketa

Koleksioni

Data

1558

Autor

Sabellico, Marco Antonio

Botuesi

Giovanni de' Rossi, Vinecia

Formati

16 cm.

Gjuha

Italisht

Identifikuesi

B/1-S-16

Lloji

Libër

Citimi

Sabellico, Marco Antonio, “Dell' Historia Vinitiana : con la giunta de gli Epitomi di nuovo tradotti dal' Latino...,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 25, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/448.

Pronari

Biblioteka Universitare Shkoder