Materiali

 

Städte und Burgen Albaniens

Subjekti

Histori, gjeografi

Pershkrimi

Qytetet dhe Kështjellat Shqiptare, kryesisht gjatë Mesjetës. Libri është i ndarë në gjashtë kapituj:
I. Karakteristikat dhe vendi i qyteteve të Shqipërisë në qytetërimin e zonës Mesdhetare.
II. Lindja dhe zhvillimi i qyteteve dhe kështjellave në Shqipëri.
III. Ndërtimet e reja në Mesjetë.
IV. Marrëdhënie etnike në Mesjetë dhe jeta në qytet e periferi.
V. Kushtetuta dhe Financa.
VI. Vepra noteriale.
Libri ka 82 faqe dhe është prezantuar në mbledhjen e 24 Prillit 1918.

Etiketa

Koleksioni

Data

1924

Autor

Sufflay, Milan ( v. )

Botuesi

Hälder - Pichler - Tempsky A . - G. , Wien und Leipzig.

Formati

30 cm

Gjuha

Gjermanisht

Identifikuesi

A/2-A-24

Lloji

Libër

Citimi

Sufflay, Milan ( v. ) , “Städte und Burgen Albaniens,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 14, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/38.

Pronari

Biblioteka Universitare Shkoder