Materiali

 

Chronicorvm Tvrcicorvm, In Qvibvs Vita, Indoles, et Adversvs Tvrcas res Gestae Georgii Castrioti, Epirotarvm Principis ( qui propter egregia & praeclara facinora scanderbgvs, hoc est, Alexander Magnus, cognominatus fuit ) Libris XIII. describuntur a Marino Barletio, Scodrensi sacerdote : Tomvs Tertivs.

Subjekti

Histori, kronikë turke, historia e Skënderbeut

Pershkrimi

Vëllimi III përfshin veprat e Marin Barletit " Historia e Skënderbeut ", që mendohet të jetë ribotim i vitit 1537, dhe " Rrethimi i Shkodrës ".
"Historia e Skënderbeut " është e ndarë në 13 libra apo kapituj, ndërsa " Rrethimi i Shkodrës " në tre libra apo kapituj. Gjithsej janë 271 fletë, 5 fletë janë pa numra. Vepra fillon me një dedikim të autorit drejtuar Z. Friderico Adelberto Abhessenbvrg. Gravurat e shumta paraqesin luftërat shqiptaro-turke të shek. XV, si dhe ngjarje nga jeta e Skënderbeut.

Etiketa

Koleksioni

Data

1578

Autor

Botuesi

Impressvm Francoforti ad Moenvm, APVD Ioannem Feyrabend, Impensis Sigismvndi Feyrabends., Francoforti.

Formati

35 cm

Gjuha

Latinisht

Identifikuesi

Arkiv

Lloji

Libër

Citimi

“Chronicorvm Tvrcicorvm, In Qvibvs Vita, Indoles, et Adversvs Tvrcas res Gestae Georgii Castrioti, Epirotarvm Principis ( qui propter egregia & praeclara facinora scanderbgvs, hoc est, Alexander Magnus, cognominatus fuit ) Libris XIII. describuntur a Marino Barletio, Scodrensi sacerdote : Tomvs Tertivs.,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 20, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/36.

Pronari

Biblioteka Universitare Shkoder