Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(19 materiale)

Kjo abetare është e ndarë në dy pjesë. Në pjesën e parë jepen shkronjat me ilustrime, ndërsa në pjesën e dytë gjenden pjesë leximesh "Këndime".
114 f., me il.

Upload 21. 10. 2019
Citimi

Paluca, Ndue, “Abetar : për shkollat popullore shqipe,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 25, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/745.

Etiketat:

 
Abetare me metodën analitike - sintetike të shkrimit e të leximit. Libri ka në faqen paralel me faqen e titullit një foto të Skënderbeut, në fund gjendet një model për përdorimin nga mësuesit.
Bot. 2
54 f., me il.

Upload 21. 10.…
Citimi

-, “Abetare per shkollë fillestare të Shqypnis : mas methudhës analytike - synthetike të shkrimit e të leximit : e dyta dorë,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 25, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/744.

Etiketat:

 
Ky tekst është i ndarë në dy pjesë: në "Kendime të para", ku mësohen shkronjat e alfabetit, dhe në "Këndime", ku shtjellohen pjese leximesh dhe vjersha.
Sipas studiuesve, ky botim është i Ndre Mjedës, mbasi është i njëjtë me botimin…
Citimi

[Mjeda, Ndre], “Këndime për shkolla të para të Shqypënisë : libri i parë,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 25, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/742.

Etiketat:

 
Ky tekst shkollor përfshin 36 tinguj-shkronjat e alfabetit tonë. Ka një strukturë ndërtimi mbi baza didaktike dhe shquhet për përmbajtjen atdhetare e etiko-morale.
64 f., 20 cm

Upload 21. 10. 2019
Citimi

Suteriqi, Simon, “Abetareja Shqip : rrieshtuarë në gjuhë të përbashkëme,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 25, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/741.

Etiketat:

 
Ky tekst, mësimin e shkronjave të alfabetit e ka të ndarë në dy pjesë. Në faqet 33-40 gjenden pjesë leximi me tematikë atdhetare, etike e morale.
40 f.

Upload 21. 10. 2019
Citimi

-, “Abetari i vogel shqyp,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 25, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/740.

Etiketat: