Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(5 materiale)

Në këtë vëllim, personalitete të shquara të kohës si dhe bashkëpunëtorë të At Gjergj Fishtës, sjellin elementë domethënës nga jeta dhe veprimtaria krijuese e studimore e tij.
Citimi

Grup autorësh [ Karl Gurakuqi, Lasgush Poradeci, Eqrem Çabej, Henrik Lacaj, Namik Resuli etj. ] , “Gjergj Fishta,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/987.

 
Përshkrimi i qytetet dhe krahinave të Shqipërisë në kohën e Ahmed Zogut. Vështrim i përgjithshëm.
Citimi

Traglia, Gustavo, “L' Albania di re Zog,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/510.

Etiketat:

 
Inkunabul e shek. XV

Koleksioni

Citimi

Publius Papinius Statius, “Domitii Calderini Veronensis Sylvarum recognitio et interpretatio Quanti laboris fuerit Opus Virgiliarumque bonorum iudicium esto. Virtuti datum et posteritati.,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/492.

Etiketat:

 
Historia e Pashallekut të Janinës. Studim biografik i jetës së Ali Pashës. Jeta e Ali Pashës, Vezir i Janinës, i quajtur Asllan ose Luan.
Libri ka 346 faqe, në fletën e tretë gjendet portreti i Ali Pashës.

Koleksioni

Citimi

Beuchamp, Alphonse De ( Chevalier de l'ordre royal de la Legion-d'Honneur )., “Vie D' Ali Pacha.,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/48.

Etiketat:

 
" Kronikat Turke...", janë të përmbledhura në dy vëllime. Vëllimi I është i ndarë në tre libra ; përfshin veprat e Filip Leoniçerit dhe të Johan Aventinit, ku jepen të dhëna për vërshimin e turqve në Ballkan dhe pushtimin e tokave…

Koleksioni

Citimi

“Chronicorvm Tvrcicorvm, In quibus Tvrcorvm Origo, Principes, Imperatores, Bella, Praelia...,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/47.

Etiketat: