Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(7 materiale)

Kjo abetare është e ndarë në dy pjesë. Në pjesën e parë jepen shkronjat me ilustrime, ndërsa në pjesën e dytë gjenden pjesë leximesh "Këndime".
114 f., me il.

Upload 21. 10. 2019
Citimi

Paluca, Ndue, “Abetar : për shkollat popullore shqipe,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 21, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/745.

Etiketat:

 
Ky tekst u botua nga Drejtoria e Përgjithshme e Arsimit, e krijuar pas Kongresit të Lushnjës. Hartimi i këtij teksti shquhet për një nivel të lartë shkencor dhe didaktik. Nga ana didaktike, teksti ka një ndërthurje të metodave, sintetike,…
Citimi

Logoreci, Mati, “Abetar ,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 21, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/734.

Etiketat:

 
Në faqen e tit.: "e rrjeshtuame pas parimevet të pedagogjikës e të psihollgjisë dhe e pëlqyeme prej komisionit t' arsimit me bravurën e parë prej lirash italiane 330 n. i prot. 8183"
Ky tekst u mbështet në metodën analitiko-sintetike.
36…
Citimi

Minga, Jan K., “Abetare Shqip : pjes' e B' : këndimore vit i A' shkollar,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 21, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/733.

Etiketat:

 
Teksti përmban pjesë leximi në mbështetje të mësimit të lexim-shkrimit. Gjenden 43 pjesë të zgjedhura me kujdes, në poezi e prozë. "Plotësori i Abetarit", është botuar njëherësh me "Abetar-en" nga Drejtoria e Përgjithshme e Arsimit.…
Citimi

Logoreci, Mati, “Plotsori i Abetarit,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 21, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/725.

Etiketat:

 
Përmban shkrime fetare dhe kulturore.
192 f., me il.

Upload 28. 09. 2016

Koleksioni

Citimi

[Etërit Jezuitë, Shkodër], “Lajmtari i Zêmers s' Jezu Krishtit : Vit. 31, nr. 1-12 (1921),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 21, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/607.

Etiketat: