Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(37 materiale)

Ky libër bën pjesë në serinë e librave të botuar nga Etërit Jezuitë për shkollat e mesme dhe tregtare. Autori ka bërë një përmbledhje të sintaksës së gjuhës shqipe. Sipas parathënies, është përpjekja e parë e formulimit të një…

Koleksioni

Citimi

Aldegheri, Adone, “Sintassi Albanese,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 14, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/353.

Etiketat:

 
Libri fillon me një parathënie të autorit që mban datën 15 Janar 1926, Bukuresht dhe vazhdon me një paralajmërim të titulluar "Shkrimetari dhe filologu". Në XVII kapitujt e librit trajtohen çështje mbi gjuhën shqipe si: gjuha popullore…

Koleksioni

Citimi

Pika [Anastase Ef. Mio], “Shenime kritike permbi gjuhen,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 14, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/352.

Etiketat:

 
"Ortografija shqype" bën pjesë në serinë e librave shkollorë të botuar nga Etërit Jezuitë. Ata mendonin se botimi i nje ortografie shqipe ishte i domosdoshëm si për mësuesit, ashtu edhe për nxënësit që frekuentonin shkollën.
Autor i…

Koleksioni

Citimi

[Aldegheri, Adone etj.], “Ortografija shqype,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 14, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/351.

Etiketat:

 
Kjo abetare u përpilua nga mësuesi dhe patrioti i shquar Llukë Karafili. Në frontespic shkruhet: "Rradhitur pas rregullës s' fundëme të pedagogjis e të didaktikës dhe rrjeshtuar pas programit analetik shkolluarë për rrjeshtat e I - ra të…

Koleksioni

Citimi

Karafili, Llukë H., “Lulishtja djelmënore : pjes' e parë = Abetare : radh` e parë,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 14, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/349.

Etiketat:

 
Abetare për shkollat fillore "mas methudhës analitike - synthetike të Shkrimit e të Këndimit". Në faqen e parë ka një fotografi të "Fatosit Kruetanë", Skënderbeut. Ka 119 faqe dhe shoqërohet me ilustrime si dhe "me nji mësim si me e…

Koleksioni

Citimi

_, “Abetare : për shkollë fillestare të Shqypnis : për të I e të II vjetë shkolluer,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 14, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/347.

Etiketat: