Materiali

 

Sintassi Albanese

Subjekti

Gjuhësi

Pershkrimi

Ky libër bën pjesë në serinë e librave të botuar nga Etërit Jezuitë për shkollat e mesme dhe tregtare. Autori ka bërë një përmbledhje të sintaksës së gjuhës shqipe. Sipas parathënies, është përpjekja e parë e formulimit të një sintakse në gjuhën shqipe.
Autori është marrë nga revista "Leka", viti 1943, f. 204
Volume IV
Libri ka 57 faqe dhe në fund ka të shënuar "Con approvazione di S. E. Mons. Arcivescovo".

Etiketa

Koleksioni

Data

1922

Autor

Aldegheri, Adone

Botuesi

Immacolata Concezione

Formati

21cm.

Gjuha

italisht - shqip

Identifikuesi

A/ 2-F-16

Lloji

libër

Citimi

Aldegheri, Adone, “Sintassi Albanese,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 25, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/353.

Pronari

Biblioteka Universitare Shkoder