Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(37 materiale)

Artikuj morfologjik.
Citimi

Mjeda, Ndre, “Vrejtje,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 24, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/549.

Etiketat:

 
Lënda që trajtohet është e ndarë në katër kapituj:
Fonologjija, Morfologjija, Etimollogjija, Sintaksa

Upload 16. 06. 2015
Citimi

Sheperi, Ilia Dilo, “Gramatika dhe sindaksa e gjuhës shqipe : sidomos e toskënishtes : për shkolla të mesme,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 24, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/464.

Etiketat:

 
Studime filologjike të shtjelluara me gjuhën pellazgo - shqipe. Lënda është e ndarë në tre pjesë. 151f.
Në libër gjendet dhe "Quadro sinottico di vocaboli della lingua primitiva pelasgo - albanese". 105f.
Citimi

Marchiano, Stanislao, “Studii filologici : svolti con la lingua pelasgo - albanese,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 24, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/458.

Etiketat:

 
Pubblicazioni dell' "Istituto per l' Europa Orientale" Roma
Sezione albanese
Luigi M. Ugolini, Pagine di storia veneta ai tempi di Scanderbeg e dei suoi successori
P Fulvio Cordignano S. J., Un dramma storico del 1897 nell' Albania del…
Citimi

Istituto per l' Europa Orientale, “Studi albanesi : volume III - IV,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 24, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/454.

Etiketat:

 
Teksti është dygjuhësh, shqip dhe italisht. Librit i mungon kopertina dhe frontespici. Nuk ka autor, shtëpi botuese dhe as vit botimi. Hartuar me alfabetin e shoqërisë "Bashkimi". Mendohet të jetë përpiluar nga Luigj Gurakuqi dhe botuar në…
Citimi

[Gurakuqi, Luigj], “Oroe permi Abétaar Shcyp = Osservazioni sopra l' Alfabeto Albanese,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 24, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/453.

Etiketat: