Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(4 materiale)

Përshkrimi i qytetet dhe krahinave të Shqipërisë në kohën e Ahmed Zogut. Vështrim i përgjithshëm.
Citimi

Traglia, Gustavo, “L' Albania di re Zog,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 7, 2023, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/510.

Etiketat:

 
Inkunabul e shek. XV

Koleksioni

Citimi

Publius Papinius Statius, “Domitii Calderini Veronensis Sylvarum recognitio et interpretatio Quanti laboris fuerit Opus Virgiliarumque bonorum iudicium esto. Virtuti datum et posteritati.,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 7, 2023, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/492.

Etiketat:

 
Historia e Pashallekut të Janinës. Studim biografik i jetës së Ali Pashës. Jeta e Ali Pashës, Vezir i Janinës, i quajtur Asllan ose Luan.
Libri ka 346 faqe, në fletën e tretë gjendet portreti i Ali Pashës.

Koleksioni

Citimi

Beuchamp, Alphonse De ( Chevalier de l'ordre royal de la Legion-d'Honneur )., “Vie D' Ali Pacha.,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 7, 2023, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/48.

Etiketat:

 
" Kronikat Turke...", janë të përmbledhura në dy vëllime. Vëllimi I është i ndarë në tre libra ; përfshin veprat e Filip Leoniçerit dhe të Johan Aventinit, ku jepen të dhëna për vërshimin e turqve në Ballkan dhe pushtimin e tokave…

Koleksioni

Citimi

“Chronicorvm Tvrcicorvm, In quibus Tvrcorvm Origo, Principes, Imperatores, Bella, Praelia...,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 7, 2023, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/47.

Etiketat: