Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(15 materiale)

Visaret e Kombit. Vëllimi XI. Fjalë të rralla të përdoruna në Veri të Shqipnis. Libri përmban dialekte, etimologji, formimin e fjalëve.

Koleksioni

Citimi

Gazulli, Nikollë, “Visaret e Kombit : Fjalorth i ri : Fjalë të rralla të përdoruna në Veri të Shqipnis,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed August 4, 2021, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/535.

Etiketat:

 
Visaret e Kombit. Vëllimi XII. Fjalë të rralla të përdoruna në Jug të Shqipnis. Përmban dialekte, etimologji, formimi i fjalëve.

Koleksioni

Citimi

Tase, Pano, “Fjalorth i ri : Fjalë të rralla të përdoruna në Jug të Shqipnis : Visaret e Kombit,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed August 4, 2021, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/536.

Etiketat:

 
Visaret e Kombit. Vëllimi XIII. "Doke e zakone familjare." Në libër flitet për zakonet familjare lindje, fejesa, martesa, vdekje, veshje, festime të ndryshme.

Koleksioni

Citimi

“Visaret e Kombit : Doke e zakone familjare,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed August 4, 2021, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/537.

Etiketat:

 
Visaret e Kombit. Vëllimi XIV. "Fyelli i Dibrës" / mbledhë nga Haki Stërmilli. "Lahuta e butë e Dukagjinit", këndue prej Gjergj Pllumbit e mbedhë prej Ndoc Vasis. Libri përmban këngë që këndohen në Dibër. Poezi morali, fisnikërie,…

Koleksioni

Citimi

Stërmilli, Haki; Vasi, Ndoc, “Visaret e Kombit : Fyelli i Dibrës : Lahuta e butë e Dukagjinit,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed August 4, 2021, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/538.

Etiketat:

 
Libri përmban këngë trimnije, dashurie këngë dhe valle dasmash. Gjithashtu fjalë të urta dhe shprehje popullore.

Koleksioni

Citimi

Sheshori, Shaban, “Visaret e Kombit - Vëllimi XV,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed August 4, 2021, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/539.

Etiketat: