Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(8 materiale)

" Memoria su di alcuni costumi degli antichi greci..." është përfshirë në librin " Rapporti tra l'Epiro e il Regno delle due Sicilie ".
Autori, Andrea Papadopulo-Vreto, përshkruan kujtime mbi disa zakone, doke e mënyra jetese të grekëve…

Koleksioni

Citimi

Papadopulo-Vreto, Andrea, “Memoria su di alcuni costumi degli antichi greci. Tuttora esistenti nell' Isola di Leucade, nel mare Jonio.,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 4, 2023, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/52.

Etiketat:

 
Diskutimi i Këshilltarit të Shtetit Angelo Masci përmbledh origjinën, zakonet dhe gjëndjen aktuale të shqiptarëve në Mbretërinë e Napolit. Nga fq. 7-14, jepet jeta e Angelo Masci. Libri ka 81 faqe, është i ndarë në V kapituj, 4 faqet e…
Citimi

Masci, Angelo, “Discorso del Consigliere di Stato Angelo Masci sull' origine, i costumi e lo stato attuale degli albanesi del regno di Napoli.,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 4, 2023, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/51.

Etiketat:

 
Vepra " Studime Albanologjike ", është e ndarë në dy libra : Heft I dhe Heft II
Në librin e parë trajtohen :
I. Vështrim gjeografik dhe etnografik.
II. Skica udhëtimesh.
III. Përshkrimi i zakoneve.
IV. A janë shqiptarët…

Koleksioni

Citimi

Hahn, Johann Georg ( von ), ( Dr. jur. ), “Albanesische Studien,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 4, 2023, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/40.

Etiketat: