Materiali

 

Revista pedagogjike : organ' i arsimtarëvet : Vit. 1, nr. 1 (1922)

Subjekti

Arsimi, edukimi, pedagogjia, mësimdhënia, gjuha shqipe

Pershkrimi

Qëllimi i revistës bëhet i qartë në shkrimin e parë të saj "Rruga e jonë...".
Ky organ do të jetë udhëheqës për të gjithë arsimtarët në "forcimin e edukatës kombëtare demokratike mbi baza të reja pedagogjike" duke përhapur "parimet e reja të cilat do të bijen dhe ke ne vllaznin, harmonin, solidaritetin e kombësin e thjeshtë".
Në këtë numër trajtohen shkrime rreth edukatës në shkollë, kurseve për të rriturit, gjuhës shqipe, modele orësh mësimi etj.
"Botim i përmuejshëm i Ministris s' Arsimit"
Revista del një herë në muaj.
32 f. ; 23 cm.

Upload 04. 11. 2019


Etiketa

Data

1922

Autor

Çeka, Salih

Botuesi

Shtypshkronja "Mbrothësija", Kristo Luarasi, Tiranë

Formati

23 cm

Gjuha

Shqip

Identifikuesi

Arkiv/Periodik

Lloji

Revistë

Citimi

Çeka, Salih, “Revista pedagogjike : organ' i arsimtarëvet : Vit. 1, nr. 1 (1922),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 13, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/780.

Pronari

Biblioteka Universitare Shkoder