Materiali

 

agimi_1920_numer011.djvu

Subjekti

Revistë periodike letrare

Pershkrimi

Organ i Shoqërisë Vellazianija të Shkodrës. Revista del një herë në muaj. Drejtues të revistës Dr. Kristo Floqi, Karl Gurakuqi, redaktor Karl Gurakuqi dhe Kadri Borshi. Revista doli për here të parë në Maj 1919 qëllimi i revistës ishe zgjimi i kombit shqiptare përmes zhvillimit të gjuhes. Ashtu siç përcaktohej në programin e saj revista trajtonte probleme të fushave historike, etnografike, arkeologjike, gjuhësi dhe zakone e tradita kombëtare.

Etiketa

Koleksioni

Data

1919 - 1922

Autor

_

Botuesi

Shoqëria "Vellazënija"

Formati

25 x 18 cm

Gjuha

Shqip

Identifikuesi

_

Lloji

_

Citimi

_, “agimi_1920_numer011.djvu,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed June 12, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/54.

Pronari