Materiali

 

Agimi 1920 - nr 01

Subjekti

Revistë periodike letrare

Pershkrimi

Organ i Shoqërisë "Vellazenija" të Shkodrës. Revista del një herë në muaj. Drejtues të revistës Dr. Kristo Floqi, Karl Gurakuqi, redaktor Karl Gurakuqi dhe Kadri Borshi. Revista doli për herë të parë në Maj 1919. Qëllimi i revistës ishte zgjimi i kombit shqiptarë përmes zhvillimit të gjuhës. Revista trajton probleme të fushave historike, etnografike, arkeologjike, gjuhësi, zakone dhe tradita kombëtare.

Etiketa

Koleksioni

Data

1919 - 1922

Autor

Dr. Kristo Floqi, Karl Gurakuqi, Kadri Borshi

Botuesi

Shoqëria "Vellazenija"

Formati

25 x 18 cm

Gjuha

Shqip

Identifikuesi

Periodik

Lloji

Revistë

Citimi

Dr. Kristo Floqi, Karl Gurakuqi, Kadri Borshi, “Agimi 1920 - nr 01,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 24, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/55.

Pronari