Materiali

 

Shejzat = (Le Pleiadi) : Numër përkujtimuer kushtue prof. Ernest Koliqit : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica

Subjekti

Revistë kulturore

Pershkrimi

Shkrimet e këtij numri i kushtohen profesor Ernest Koliqit. Ndarja nga jeta e Koliqit, ishte një humbje e rëndë jo vetëm për të afërmit e tij, por për mbarë botën shqiptare. Ndaj në këtë revistë trajtohet gjerësisht gjithë veprimtaria letrare e kulturore e Koliqit të Madh.
Me këtë numër e mbyll aktivitetin e saj Revista "Shejzat", e cila gjatë viteve u bë arena e shkrimeve dhe e fjalës së lirë shqiptare në botën përëndimore.

Etiketa

Koleksioni

Data

1978

Autor

Koliqi, Ernest

Botuesi

Tipografia Dario Detti

Formati

25cm

Gjuha

Shqip - Italisht

Identifikuesi

Periodik

Lloji

Revistë

Citimi

Koliqi, Ernest, “Shejzat = (Le Pleiadi) : Numër përkujtimuer kushtue prof. Ernest Koliqit : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 19, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/416.

Pronari

Muzeu Shkoder