Shejzat 1978

Shejzat 1978

Pershkrimi

Materiale ne koleksionin Shejzat 1978

Shejzat = (Le Pleiadi) : Numër përkujtimuer kushtue prof. Ernest Koliqit : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica

Shkrimet e këtij numri i kushtohen profesor Ernest Koliqit. Ndarja nga jeta e Koliqit, ishte një humbje e rëndë jo vetëm për të afërmit e tij, por për mbarë botën shqiptare. Ndaj në këtë revistë trajtohet gjerësisht gjithë veprimtaria letrare e kulturore e Koliqit të Madh.
Me këtë numër e mbyll aktivitetin e saj Revista "Shejzat", e cila gjatë viteve u bë arena e shkrimeve dhe e fjalës së lirë shqiptare në botën përëndimore.