Materiali

 

Abetare për shkolla fillore : meshkujsh e femnash

Subjekti

Gjuhësi, Edukim, Mësimdhënie

Pershkrimi

" Abetare për shkolla fillore ", është e ndarë në katër pjesë, në tri pjesët e para përfshihen 44 "msime", ku trajtohen shkronjat e alfabetit dhe tekste të ndryshme, ndërsa në pjesën e katërt gjenden "rrëfime dhe sendnoftesie".
Autori ia dedikon librin " Kujtimit të shpirt-ndritunit Mahmut pashë Ibrahim-pashalliut si shenjë mirënjohtësie e përvujtësiet ".
Libri është botimi i parë i shkruar "në ligjëroje t' Elbasanit me pak ndryshime". Ka ilustrime, dhe në faqen 85 gjendet Alfabeti Latin i Kongresit të Manastirit. Libri ka 86 faqe gjithsej.

Etiketa

Koleksioni

Data

1911.

Autor

T. P.

Botuesi

Shtypshkronja " Tregëtare Ndërkombëtare", Manastir.

Formati

21 cm

Gjuha

Shqip ( Në ligjërojë të Elbasanit )

Identifikuesi

A/5-E-53

Lloji

Libër

Citimi

T. P., “Abetare për shkolla fillore : meshkujsh e femnash,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 21, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/34.

Pronari

Biblioteka Universitare Shkoder