Materiali

 

Scciyptari i msuem n' ghiuh t' vet.

Subjekti

Gjuhësi, edukim

Pershkrimi

Libri ka 183 faqe. "Libër i nevojshëm për shkolla e për popull". Botim i dytë i përgatitur nga vetë autori. Në frontespic gjendet një miniaturë. Libri është i ndarë në katër pjesë. Në pjesën e parë trajtohet edukimi shkollor, në pjesen e dytë edukimi fetar, në pjesën e tretë gjeografia e botës dhe në pjesën e katërt gjuhësia.
(Duke iu referuar alfabeteve të paraqitura nga Konstandin Kristoforidhi në librin "Abetar Skip", rezulton që shkronja e pestë e titullit të transliterohet herë si "Y", e herë si "U").

Etiketa

Koleksioni

Data

1897

Autor

Benussi, G.

Botuesi

Typographia Immaculata Conceptionis B. M. V.

Formati

11 x 18 cm

Gjuha

Shqip

Identifikuesi

A/5-R-1

Lloji

Libër

Citimi

Benussi, G., “Scciyptari i msuem n' ghiuh t' vet.,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 24, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/28.

Pronari

Biblioteka Universitare Shkoder