Materiali

 

Osservazioni Grammaticali Nella Lingua Albanese

Subjekti

Gjuhësi

Pershkrimi

" Vrojtime Gramatikore në Gjuhën Shqipe " është vepra e parë tërësore që njihet për gramatikën e gjuhës shqipe. Vepra i dedikohet Zotërinjve Kardinalë të Kongregacionit të Propagandës Fide dhe trajton gramatikën e shqipes me alfabet të Bogdanit.
Libri ka 228 faqe, 6 faqet e para janë pa numër. Në frontespic gjendet një foto shenjtorësh e rrethuar me shkrim latin.

Etiketa

Koleksioni

Data

1716

Autor

Da Lecce, Francesco Maria Min. Oss. Rif. Esprefetto Apostolico delle Missioni di Macedonia

Botuesi

Stamperia della Sag. Cong. di Propaganda Fede. Con licenza de Superiori.

Formati

17 x 22.5 cm

Gjuha

Italisht

Identifikuesi

A/2-D-2

Lloji

Libër

Citimi

Da Lecce, Francesco Maria Min. Oss. Rif. Esprefetto Apostolico delle Missioni di Macedonia, “Osservazioni Grammaticali Nella Lingua Albanese,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 29, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/10.

Pronari

Biblioteka Universitare Shkoder