Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(8 materiale)

Tit. i përkthyer në shqip "Shtresëzimi i leksikut shqip : elementë indoeuropianë"
Libri trajton elementë indoeuropianë të leksikut të gjuhës shqipe. Teksti u publikua i litografuar në vitin 1943.
Ribotim anastatik (Ristampa…
Citimi

Tagliavini, Carlo, “La stratificazione del lessico albanese : elementi indoeuropei ,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 22, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/835.

Etiketat:

 
Ky materia është në formen e daktilografimit.
Teksti latinisht me përkthim shqip e komentim prej P. Benedikt Dema O.F.M.
Citimi

“Himnografia Liturgjike,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 22, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/502.

Etiketat:

 
Shkrime me përmbajtje gjuhësore, letrare, historike dhe në fund një kronikë kulturore.
Kryeredaktor: Martin Camaj.

Koleksioni

Citimi

Koliqi, Ernest, “Shejzat = [Le Pleiadi] : Vjeti IX, Nr. 07 - 08 : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 22, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/411.

Etiketat:

 
Shkrime me përmbajtje biografike, gjuhësore, letrare dhe në fund një kronikë kulturore. Revista shoqërohet me foto.
Kryeredaktor: Martin Camaj.

Koleksioni

Citimi

Koliqi, Ernest, “Shejzat = [Le Pleiadi] : Vjeti IX, Nr. 03 - 04 : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 22, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/410.

Etiketat:

 
Shkrimet e këtij numri i dedikohen veprimtarisë letrare të poetit të madh arbëresh, Giuseppe Schiroi.
Kryeredaktor: Martin Camaj.

Koleksioni

Citimi

Koliqi, Ernest, “Shejzat = [Le Pleiadi] : Vjeti IX, Nr. 11 - 12 : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 22, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/409.

Etiketat: