Shejzat 1965

Shejzat 1965

Pershkrimi

Materiale ne koleksionin Shejzat 1965

Shejzat = [Le Pleiadi] : Vjeti IX, Nr. 01 - 02 : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica

Shkrime me përmbajtje historike, letrare, gjuhësore, albanologjike dhe një kronikë kulturore.
Kryeredaktor: Martin Camaj.

Shejzat = [Le Pleiadi] : Vjeti IX, Nr. 03 - 04 : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica

Shkrime me përmbajtje biografike, gjuhësore, letrare dhe në fund një kronikë kulturore. Revista shoqërohet me foto.
Kryeredaktor: Martin Camaj.

Shejzat = [Le Pleiadi] : Vjeti IX, Nr. 05 - 06 : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica

Shkrime me përmbajtje biografike, letrare, etnografike dhe në fund një kronikë kulturore. Revista shoqërohet me foto.
Kryeredaktor: Martin Camaj.

Shejzat = [Le Pleiadi] : Vjeti IX, Nr. 07 - 08 : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica

Shkrime me përmbajtje gjuhësore, letrare, historike dhe në fund një kronikë kulturore.
Kryeredaktor: Martin Camaj.

Shejzat = [Le Pleiadi] : Vjeti IX, Nr. 09 - 10 : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica

Ky numër i dedikohet shtatëqindvjetorit të lindjes së poetit të madh botëror, Dante Alighieri. Shkrimet e këtij numri përmbajnë të dhëna biografike mbi jetën e poetit, poezi të përkthyera, këngë nga "Komedia Hyjnore" dhe në fund kronikën kulturore.
Kryeredaktor: Martin Camaj.

Shejzat = [Le Pleiadi] : Vjeti IX, Nr. 11 - 12 : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica

Shkrimet e këtij numri i dedikohen veprimtarisë letrare të poetit të madh arbëresh, Giuseppe Schiroi.
Kryeredaktor: Martin Camaj.