Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(3 materiale)

Revistë e ndarë në dy pjesë. Pjesa e parë me përmbajtje fetare dhe pjesa e dytë me përmbajtje kulturore. Botuar nga Etërit Jezuitë me alfabetin e Kongresit të Manastirit.

Upload 16. 06. 2015
Citimi

[Etërit Jezuitë, Shkodër], “Elçija i Zemers Jezu Krishtit : Vit. 23, nr. 1-12 (1913),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 21, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/490.

Etiketat:

 
Gazetari Gino Berri, duke marrë rolin e një korrispondenti lufte paraqet rrethimin e Shkodrës nga malazezët në vitin 1913. Fati i qytetit ishte në një rrezik të madh, por organizimi i ushtarëve, malësorëve, qytetarëve e fshatarëve bëri…

Koleksioni

Citimi

Berri, Gino, “L'assedio di Scutari : sei mesi dentro la citta accerchiata: (Diario di un corrspondente di guerra),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 21, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/350.

Etiketat:

 
Në libër gjenden tridhjetë e dy tekste, në gjuhën italiane dhe në gjuhën shqipe, të vendosura në dy kolona. Libri ka 54 faqe dhe shumë ilustrime. Eshtë përgatitur "Për Msimoret e Shqypnies".

Koleksioni

Citimi

Vallardi, Antonio, “Përkryesimi i Abetarit Shqyp-Italisht = Il Complemento del Sillabario albanese-Italiano,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 21, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/13.

Etiketat: