Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(53 materiale)

Ky libër bën pjesë në serinë e librave të botuar nga Etërit Jezuitë për shkollat e mesme dhe tregtare. Autori ka bërë një përmbledhje të sintaksës së gjuhës shqipe. Sipas parathënies, është përpjekja e parë e formulimit të një…

Koleksioni

Citimi

Aldegheri, Adone, “Sintassi Albanese,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/353.

Etiketat:

 
Kjo abetare u përpilua nga mësuesi dhe patrioti i shquar Llukë Karafili. Në frontespic shkruhet: "Rradhitur pas rregullës s' fundëme të pedagogjis e të didaktikës dhe rrjeshtuar pas programit analetik shkolluarë për rrjeshtat e I - ra të…

Koleksioni

Citimi

Karafili, Llukë H., “Lulishtja djelmënore : pjes' e parë = Abetare : radh` e parë,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/349.

Etiketat:

 
Organ i Shoqërisë "Vellazenija" të Shkodrës. Revista del një herë në muaj. Drejtues të revistës Dr. Kristo Floqi, Karl Gurakuqi, redaktor Karl Gurakuqi dhe Kadri Borshi. Revista doli për herë të parë në Maj 1919. Qëllimi i revistës…
Citimi

Dr. Kristo Floqi, Karl Gurakuqi, Kadri Borshi, “Agimi 1921 - nr 007,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/338.

 
Organ i Shoqërisë "Vellazenija" të Shkodrës. Revista del një herë në muaj. Drejtues të revistës Dr. Kristo Floqi, Karl Gurakuqi, redaktor Karl Gurakuqi dhe Kadri Borshi. Revista doli për herë të parë në Maj 1919. Qëllimi i revistës…
Citimi

Dr. Kristo Floqi, Karl Gurakuqi, Kadri Borshi, “Agimi 1921 - nr 004,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/337.

 
Organ i Shoqërisë "Vellazenija" të Shkodrës. Revista del një herë në muaj. Drejtues të revistës Dr. Kristo Floqi, Karl Gurakuqi, redaktor Karl Gurakuqi dhe Kadri Borshi. Revista doli për herë të parë në Maj 1919. Qëllimi i revistës…
Citimi

Dr. Kristo Floqi, Karl Gurakuqi, Kadri Borshi, “Agimi 1921 - nr 001,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 23, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/336.