Shejzat 1958

Shejzat 1958

Pershkrimi

Materiale ne koleksionin Shejzat 1958

Shejzat = (Le Pleiadi) : Vjeti II, Nr. 01 - 02 : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica

Shkrime me përmbajtje gjuhësore, letrare, historike, biografike dhe në fund një kronikë kulturore.
Kryeredaktor: Martin Camaj.
(Vjeti II, Kallnuer - Fruer 1958).

Shejzat = (Le Pleiadi) : Vjeti II, Nr. 03 - 04 : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica

Shkrime me përmbajtje gjuhësore, letrare, historike dhe etnografike.
Kryeredaktor: Martin Camaj.

Shejzat = (Le Pleiadi) : Vjeti III, Nr. 05 - 06 : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica

Shkrime me përmbajtje biografike, gjuhësore, letrare, historike dhe në fund një kronikë kulturore.
Kryeredaktor: Martin Camaj.

Shejzat = (Le Pleiadi) : Vjeti II, Nr. 07 - 08 : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica

Shkrime me përmbajtje historike, gjuhësore, letrare dhe folklorike.
Një shkrim i veçantë është : Pesëdhjetëvjetori i Fjalorit "Bashkimi", nga Karl Gurakuqi.
Kryeredaktor: Martin Camaj.

Shejzat = (Le Pleiadi) : Vjeti II, Nr. 09 - 10 : E përkohëshme kulturore, shoqnore e artistike : Rivista culturale, sociale ed artistica

Shkrime me përmbajtje etnografike, gjuhësore, letrare, historike dhe në fund një kronikë kulturore.
Kryeredaktor: Martin Camaj.