Materiali

 

Shenime kritike permbi gjuhen

Subjekti

Gjuhësi

Pershkrimi

Libri fillon me një parathënie të autorit që mban datën 15 Janar 1926, Bukuresht dhe vazhdon me një paralajmërim të titulluar "Shkrimetari dhe filologu". Në XVII kapitujt e librit trajtohen çështje mbi gjuhën shqipe si: gjuha popullore dhe gjuha letrare, fonetika, neologjismat, ortografia e disa shkronjave, fjalët e reja, "mbarimtoret ndë trajtim të fjalëve", njehëzimi i gjuhës etj.
Përmban 472 faqe.

Etiketa

Koleksioni

Data

1930

Autor

Pika [Anastase Ef. Mio]

Botuesi

Shtyp. & Kartol. Peppo - Marko

Formati

20cm.

Gjuha

Shqip

Identifikuesi

A/ 3-G-26

Lloji

Libër

Citimi

Pika [Anastase Ef. Mio], “Shenime kritike permbi gjuhen,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed November 29, 2023, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/352.

Pronari

Biblioteka Universitare Shkoder