Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(19 materiale)

Një përrallë e famshme për fëmijë ku trajtohet historia e një copë druri të shndërruar në buratin i cili qan, qesh e luan si fëmijë.
239 f. : me il. ; 20 cm.

Upload 28. 01. 2020
Citimi

Collodi, C.[arlo] ; përkth. S.[imoni], C.[uk], “Pinoku,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 27, 2021, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/832.

Etiketat:

 
Libri trajton zhvillimin e letërsisë në Shqipëri, poezinë popullore, "Lahutën e Malcis", zhvillimin historik të idesë kombëtare.
Në faqet e fundit listohet i gjithë shtypi periodik i kohës në gjuhën shqipe si dhe kalendarët.
Në…
Citimi

Cordignano S. J., Fulvio, “Epopeja komtare e popullit shqyptar,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 27, 2021, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/830.

Etiketat:

 
Ky numër i revistës përmban:

"Bariu i Popullit" nga Arshi Pipa,
"Kujtime mbi Fan Nolin" nga Tony Fakiri,
"Lirika Greke"-përkthime, etj.

Upload 31. 10. 2019
Citimi

Pipa, Arshi, “Kritika : e permuejshme letrare : Vit. 1, nr. 4 (1944),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 27, 2021, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/757.

Etiketat:

 
Ky numër i revistës përmban:
"Luigj Gurakuqi-vlera e tij letrare", nga Arbni; një shkrim kritik nga Selman Riza, përkthime nga "klasikët botnorë", etj.

Upload 30. 10. 2019
Citimi

Pipa, Arshi, “Kritika : e permuejshme letrare : Vit. 1, nr. 3,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 27, 2021, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/755.

Etiketat:

 
Në këtë numër publikohen shkrime të Arshi Pipës, Bajron-it, Besim Qorrit, Muzafer Xhaxhit, folklor etj.

Upload 30. 10. 2019
Citimi

Pipa, Arshi, “Kritika : e permuejshme letrare : Vit. 1, nr. 2,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 27, 2021, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/754.

Etiketat: